Tiden der garasjeporten var laget i tre er forbi. De flest porter i dag er laget av stål, noe som i utgangspunktet har forenklet vedlikeholdet betraktelig. Slipper en da å utføre noe som helst vedlikehold av stålporten? Vi gir deg svaret her.

De fleste garasjeporter er laget i stål som er overflatebehandlet for å unngå rust. Ofte er portene visuell del av gårdsrommet eller garasjen. Rengjøring av porten tjener to hensikter, både for å skape trivsel og et pent ytre, men også for vedlikehold av porten og bevare overflaten.

Mange bruker høytrykksvasker når en rengjør huset sammen med sterke vaskemidler. Det er ofte fristende å gjøre likt med garasjeporten. Vi vil ikke anbefale bruk av verken huskvaskemidler eller høytrykksvasker i renhold av porten. Vaskemiddel for hus vil i mange tilfeller kunne skade overflatebehandlingen og gjør at porten mister noe av glansen.

Regelmessig spyling med vanlig vannslange vil ofte ta størstedelen av skitten. I de tilfeller hvor en mer grundig rengjøring er nødvendig, bruk svamp, gjerne en bilsvamp og bruk mildt såpevann. For ekstra glans og beskyttelse kan noen porter vokses/poleres. Kontakt din leverandør før du eventuelt utfører dette da noen porter har belegg som ikke tåler dette.

Smøring av hengsler og hjul

Garasjeporten består av mye mer en kun fasaden. På innsiden har vi hengsler, hjul og skinner, dvs. mange bevegelige deler som behøver olje. Vi anbefaler å smøre hengsler og hjul. Skinner oljes kun om det er høy lyd fra porten og da må det ikke benyttes fett eller tykke oljer som tiltrekker seg smuss. Om porten har torsjonfjærer skal lagrene oljes. Dette bør utføres årlig.  

Ikke bruk for mye olje da det kun vil skape misfarging på porten og skittent garasjegulvet. Tørk bort overflødig olje umiddelbart.

Svært mange har portåpner til sin garasjeport. Disse er ofte vedlikeholdsfrie (kontakt leverandør), men i noen tilfeller vil en oppleve at en eldre port stopper under åpning eller lukking. Ofte skyldes det en innebygget funksjon som skal hindre klemskader, eller ødeleggelse av bil om den møter hindringer på veien. Om din port stopper under åpning eller lukking kan det være flere årsaker, men ofte er det at porten ikke er skikkelig vedlikeholdt og har blitt tyngre for portåpneren, noe som fører til at utløser for klemskade slår inn. Vi i Edlandsporten eller en av våre forhandlere kan utføre service for dere og forlenge levetiden til port og portåpner i flere år. 

Skulle garasjeporten få en ytre fysisk skade gjennom påkjøring eller andre skader hvor overflatebehandlingen er skadet er det viktig å utbedre dette så raskt som mulig. Portene er laget av stål og vil ruste ganske fort om en ikke får malt/lakkert over skaden.

Edlandsporten AS tilbyr serviceavtale som inkluderer årlig service på din garasjeport. Du slipper da å bekymre deg for smøring og vedlikehold. 

Gratis befaring!

Bestill gratis befaring hos oss. Helt uforpliktet!

Flere innlegg

Vi søker forhandlere i Rogaland!

Vi søker forhandlere i Rogaland!

Er du en bedrift i Rogaland som ønsker å utvide ditt produktsortiment? Vi søker nå etter forhandlere av våre garasje og industriporter.